Foto met daaropAls u huisarts bent

Als u huisarts bent

  1. Houd uw RIVIZ-nummer en uw elektronische identiteitskaart (eID) bij de hand.
  2. Voor de inschrijving online heeft u uw pincode en een kaartlezer nodig. Als u een Mac-gebruiker bent, gebruik het pdf-formulier om in te schrijven.
  3. Kies een borgstaande arts om uw inschrijving te valideren. Meer informatie “Welke borgstaande arts moet u kiezen?”
  4. Zodra u geaccrediteerd bent, ontvangt u een bevestigingse-mail. Als u niets ontvangt, controleer dan uw ‘ongewenste e-mail’.
  5. Nu heeft u via uw patiëntensoftware (EMD) toegang tot de gedeelde documenten van uw patiënten. Een tabblad geeft u daarin alle medische gegevens van de patiënt in kwestie aan die op het Brusselse Gezondheidsnetwerk en op de andere Belgische gezondheidsnetwerken zijn gedeeld.
  6. Beschikt u nog niet over een patiëntensoftware, raadpleeg de gedeelde documenten van uw patiënten dan via het platform van het Brusselse Gezondheidsnetwerk. Meer informatie
Ik schrijf me online in als zorgverstrekker Ik schrijf me via het pdf-formulier in als zorgverstrekker Zich aanmelden Itsme Zich aanmelden e-ID

Als u last heeft van technische problemen, Abrumet biedt gratis hulp. Schijf u in!

IT-ondersteuning campagne
Foto met daaropAls u ziekenhuisarts bent

Als u ziekenhuisarts bent

  1. Het ziekenhuis informeert zijn artsen op voorhand over hun inschrijving op het Brusselse Gezondheidsnetwerk. De medische directie staat borg voor alle artsen die in haar ziekenhuis werken.
  2. Wanneer u nieuw in dienst bent, informeert human resources u over uw inschrijving op het Brusselse Gezondheidsnetwerk.
  3. Bent u nog niet ingeschreven? Vraag uw medische directie dan om het nodige te doen.
  4. De ziekenhuisartsen hebben toegang tot de gedeelde gezondheidsdossiers van patiënten via de software van het ziekenhuis (EMDz). De artsen kunnen de gedeelde gezondheidsdossiers van patiënten ook raadplegen via het platform van het Brusselse Gezondheidsnetwerk. Dit beveiligde gedeelte is alleen toegankelijk voor reeds ingeschreven artsen.
Zich aanmelden Itsme Zich aanmelden e-ID