Instructies om uw patiënten toegang te geven tot de inhoud van hun sumehr

Als zorgverstrekker kunt u beslissen of u uw patiënten toestaat de inhoud van hun gezondheidssamenvatting (Sumehr) te lezen. Op de gezondheidsnetwerken zal via sumehr alleen informatie worden gedeeld die relevant is voor de behandeling. In de meeste gevallen leg u de inhoud van deze samenvatting vast in alle openheid tegenover uw patiënt.

Sinds 15 januari 2019 hebben we de toegang van de patiënt tot zijn sumehr standaard geactiveerd.

Patiënt toegang tot zijn sumehr
  • Als u al uw patiënten onmiddellijk toegang tot hun sumehrs wilt geven, hoeft u niets te doen. De sumehrs die u vóór 15 januari 2019 heeft gedeeld, zijn niet standaard toegankelijk voor de patiënt.
  • Als u daarentegen wenst dat geen van uw patiënten de inhoud van zijn sumehrs kan lezen, kunt u deze instellingen wijzigen op de beveiligde ruimte van het Brusselse Gezondheidsnetwerk. klikt u bovenaan rechts op uw profielpagina. Bekijk de vidéo om de stappen te volgen.

Als u om een speciale reden de toegang van een specifieke patiënt tot de inhoud van een specifieke sumehr wilt wijzigen, dient u de toegangsregel tot deze sumehr manueel via de webportaal te wijzigen. Dit zijn de stappen om te volgen:

  • Selecteer deze specifieke patiënt in de lijst met uw patiënten.
  • Wanneer u op ‘beheren’ klikt, kunt u de toegangsregel van uw sumehr aanpassen.
  • U kunt de sumehr dan 30 dagen na de publicatie ervan toegankelijk maken of deze ontoegankelijk maken.