De patiënt inzage geven in zijn of haar medisch dossier

In het kader van het 10e actiepunt van het federale programma e-gezondheid kunnen patiënten nu langs digitale weg de inhoud van hun medisch dossier inzien en lezen.

De huisartsenverenigingen zijn er voorstander van dat de patiënt standaard toegang heeft tot de inhoud van zijn sumehr. Dit is mogelijk sinds 15 januari 2019. Als je echter de toegangsinstellingen van je patiënten wilt aanpassen aan hun sumehr, bekijk dan de video-tutorial waarin alles in detail wordt uitgelegd.

Wanneer een patiënt u raadpleegt, registreert u belangrijke informatie over de consultatie in het patiëntendossier. Indien uw patiënt op voorhand heeft ingestemd met het elektronisch delen van zijn gegevens EN al naargelang van toepassing, kunt u beslissen om een medische samenvatting (sumehr) te publiceren of om de bestaande samenvatting bij te werken. Via de confirguratieopties kunt u kiezen of uw patiënten direct toegang krijgen tot hun gegevens of pas 30 dagen na publicatie op het netwerk. De standaardoptie sinds 15 januari 2019 is ingesteld op “Ja, onmiddellijk”, dat betekent dat uw patiënten de inhoud van hun sumehr kunnen lezen. Elke arts behoudt echter de vrijheid om de patiënt geen toegang te verlenen.
Ontdek nu de zelfstudie-video.

Patiënt toegang tot zijn sumehr

Vanaf 15 januari 2019 heeft de patiënt standaard toegang tot zijn sumehr.