photo Réseau Santé Bruxellois

Ik raadpleeg mijn online medisch dossierMijn dokter en ik, wij hebben zo veel te delen.

Jouw feedback draagt bij tot betere en gebruiksvriendelijkere eHealth-toepassingen!

Doe mee aan de eHealthMonitor 2019

IK NEEM DEEL AAN HET ONDERZOEK

Brusselsgezondheidsnetwerk: Voor het veilig en elektronisch delen van gezondheidsgegevens

Sinds 15 januari 2019 heeft de patiënt standaard toegang tot zijn sumehr.

Patiënt toegang tot zijn sumehr

Op verzoek van de huisartsen heeft Abrumet de toegang van de patiënt tot zijn gezondheidssamenvatting (Sumehr) standaard geactiveerd. Op deze manier wil Abrumet het leven gemakkelijker maken voor de meerderheid van de huisartsen die hun patiënten de mogelijkheid wil geven de inhoud van hun sumehr te lezen. Hiervoor logt de patiënt zoals gewoonlijk in op het beveiligde portaal van het Brusselse Gezondheidsnetwerk. Bepaalde ziekenhuisdocumenten kunnen ook door de huisarts voor de patiënt toegankelijk worden gemaakt. Elke huisarts behoudt echter de vrijheid om de technische instelling uit te voeren zoals hij dat zelf wenst.

Wilt u de toegang van de patiënt tot zijn gezondheidsdocumenten aanpassen?

Ontdek de video waarin wordt uitgelegd hoe u uw instellingen in het algemeen kan beheren en hoe u de toegang tot een specifiek document kan aanpassen. Meld u vervolgens aan op het BGN webportaal en stel uw gewenste instellingen bij.

eHealthacademy: Leer de e-gezondheidstools te gebruiken!

U vindt hier alle Brusselse initiatieven die u op weg helpen om e-gezondheid beter te begrijpen.
Wij begeleiden u om het elektronisch delen van gezondheidsgegevens aan te leren. Voortaan bent u niet meer alleen.

SAMEN CONNECTEREN!

Nieuwsbrief

Ik blijf op de hoogte van de ontwikkeling van het Brusselse Gezondheidsnetwerk

Het Brusselse Gezondheidsnetwerk voor zorgverstrekkers: Kies ervoor om het gecomputeriseerde medische dossier van uw patiënten te delen

Het Brussels Gezondheidsnetwerk stelt zorgverstrekkers in staat om gecomputeriseerde gezondheidsdocumenten (testresultaten, medische rapporten, correspondentie, enz.) uit te wisselen voor dezelfde patiënt .

Wanneer een patiënt verschillende zorgverstrekkers raadpleegt of het slachtoffer is van een ongeval of in het ziekenhuis wordt opgenomen, kunnen alle zorgstrekkers die in deze gevallen ingrijpen, toegang krijgen tot informatie die betrekking heeft op de patiënt en dit met zijn of haar toestemming.

De voordelen van het gedeelde medische dossier?

Deze uitwisseling van medische informatie tussen zorgverstrekkers vergemakkelijkt de patiëntenzorg en verbetert de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Dankzij het Brussels Gezondheidsnetwerk hebt u als arts toegang in realtime en op een veilige manier tot bepaalde medische documenten van uw patiënten. De gegevens die toegankelijk zijn via het Brussels Gezondheidsnetwerk kunnen afkomstig zijn van gezondheidsinstellingen in heel België.

Leden en ziekenhuizen die op het Brusselse Gezondheidsnetwerk zijn aangesloten