photo Réseau Santé Bruxellois

Ik raadpleeg mijn online medisch dossierMijn dokter en ik, wij hebben zo veel te delen.

   COVID 19 – eMonitoring First Line

Covid19 – eMonitoring First Line is een app voor thuismonitoring van Covid-19-patiënten door de huisarts (alleen zij hebben momenteel toegang tot de app),
erkend door het Collège de Médecine générale en de Société scientifique de Médecine générale (SSMG).

Er bestaan 4 methoden om een account aan te maken en vervolgens verbinding te maken: gebruik bij voorkeur itsme®, eID of TOTP. U kan tijdelijk ook een account aanmaken met een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Vervolgens zal uw telefoonnummer worden gevraagd voor een controle via sms (alleen wanneer u de eerste keer verbinding maakt).

Wij raden u aan om Itsme te installeren en vervolgens te gebruiken wanneer u daar tijd voor heeft.

Verbinding middelen

Voor de gebruikers van de pre-triagecentra en de spoeddiensten van ziekenhuizen

Hierbij vindt u documenten om SafeLink beter te begrijpen :

RVP SafeLink-COVID19-eMontoring First Line

Brusselsgezondheidsnetwerk

De Sumehr, een nuttige bondgenoot tegen de Covid-19

In België zijn er 4 gezondheidsnetwerken die samen verbonden zijn. Ze bieden u snel toegang tot de belangrijkste gezondheidsdocumenten van een patiënt, waar u ook bent.

Wanneer de huisartsen de kans krijgen, is het daarom belangrijk dat, in het oog van een mogelijke ziekenhuisopname en in het belang van de patiënt, ze een kwaliteitsvolle SUMEHR met alle relevante gegevens opstellen, onderhouden en delen.

Wat is een goede SUMEHR? Dit is een up-to-date SUMEHR, die hoofdzakelijk volgende elementen omvat:

  • contact/vertrouwenspersonen
  • de huidige gezondheidsproblemen van de patiënt
  • de pertinente medische en heelkundige geschiedenis
  • de Observaties na de laatste onderzoeken
  • de actuele medicatielijst van de patiënt
  • de Vaccinatiestatus
  • – de Allergieën

We zijn ervan bewust dat in deze tijden van crisis het niet altijd gemakkelijk is de SUMEHR up-to-date te houden maar net nu zijn deze gegevens cruciaal. Hoe relevanter en actuele patiëntgegevens ter beschikking gesteld zijn, hoe effectiever de ziekenhuisopname zal verlopen.

Onze gedachten zijn bij jullie die vechten om levens te redden!

Patiënt toegang tot zijn sumehr

Voor het veilig en elektronisch delen van gezondheidsgegevens

Sinds 15 januari 2019 heeft de patiënt standaard toegang tot zijn sumehr.

Op verzoek van de huisartsen heeft Abrumet de toegang van de patiënt tot zijn gezondheidssamenvatting (Sumehr) standaard geactiveerd. Op deze manier wil Abrumet het leven gemakkelijker maken voor de meerderheid van de huisartsen die hun patiënten de mogelijkheid wil geven de inhoud van hun sumehr te lezen. Hiervoor logt de patiënt zoals gewoonlijk in op het beveiligde portaal van het Brusselse Gezondheidsnetwerk. Bepaalde ziekenhuisdocumenten kunnen ook door de huisarts voor de patiënt toegankelijk worden gemaakt. Elke huisarts behoudt echter de vrijheid om de technische instelling uit te voeren zoals hij dat zelf wenst.

Wilt u de toegang van de patiënt tot zijn gezondheidsdocumenten aanpassen?

Ontdek de video waarin wordt uitgelegd hoe u uw instellingen in het algemeen kan beheren en hoe u de toegang tot een specifiek document kan aanpassen. Meld u vervolgens aan op het BGN webportaal en stel uw gewenste instellingen bij.

eHealthacademy: Leer de e-gezondheidstools te gebruiken!

U vindt hier alle Brusselse initiatieven die u op weg helpen om e-gezondheid beter te begrijpen.
Wij begeleiden u om het elektronisch delen van gezondheidsgegevens aan te leren. Voortaan bent u niet meer alleen.

SAMEN CONNECTEREN!

Nieuwsbrief

Ik blijf op de hoogte van de ontwikkeling van het Brusselse Gezondheidsnetwerk

 

Het Brusselse Gezondheidsnetwerk voor zorgverstrekkers: Kies ervoor om het gecomputeriseerde medische dossier van uw patiënten te delen

Het Brussels Gezondheidsnetwerk stelt zorgverstrekkers in staat om gecomputeriseerde gezondheidsdocumenten (testresultaten, medische rapporten, correspondentie, enz.) uit te wisselen voor dezelfde patiënt .

Wanneer een patiënt verschillende zorgverstrekkers raadpleegt of het slachtoffer is van een ongeval of in het ziekenhuis wordt opgenomen, kunnen alle zorgstrekkers die in deze gevallen ingrijpen, toegang krijgen tot informatie die betrekking heeft op de patiënt en dit met zijn of haar toestemming.

De voordelen van het gedeelde medische dossier?

Deze uitwisseling van medische informatie tussen zorgverstrekkers vergemakkelijkt de patiëntenzorg en verbetert de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Dankzij het Brussels Gezondheidsnetwerk hebt u als arts toegang in realtime en op een veilige manier tot bepaalde medische documenten van uw patiënten. De gegevens die toegankelijk zijn via het Brussels Gezondheidsnetwerk kunnen afkomstig zijn van gezondheidsinstellingen in heel België.

Leden en ziekenhuizen die op het Brusselse Gezondheidsnetwerk zijn aangesloten