Hoe kunt u zich inschrijven op

het Brusselse Gezondheidsnetwerk?

Om u als patiënt op het Brusselse Gezondheidsnetwerk in te schrijven, heeft u 4 opties, afhankelijk van of u zich alleen wilt inschrijven of met de hulp van iemand:

  1. onmiddellijk via onlineapplicaties (Itsme of e-ID-kaart),
  2. via een pdf-formulier
  3. via uw huisarts,
  4. via de dienst ziekenhuisopname

Vind alle instructies en stappen om u als patiënt op het netwerk in te schrijven en uw medisch dossier online te delen.

Om toegang te krijgen tot uw gedeelde medisch dossier als patiënt

Enkel de registratie via het pdf-formulier of via de onlineapplicatie geeft u toegang tot uw gedeelde gezondheidsdossier. Op dit moment heeft u de keuze tussen de Itsme-app of u aan te melden via uhttps://brusselsgezondheidsnetwerk.be/patient/hoe-kunt-u-zich-inschrijven/f010-nl-abrumet-inscription-patient-2020/w eID-kaart.

4 opties om zich als patiënt op het Brusselse Gezondheidsnetwerk in te schrijven

  1. Via de onlineapplicaties. Kies tussen Itsme applicatie of neem uw  elektronische identiteitskaart (eID), de bijbehorende pincode en kaartlezer.

  2. Via een pdf-formulier dat u terugstuurt naar de administratieve dienst van Abrumet

  1. Via uw huisarts, apotheker, ziekenfonds.

  2. Via de opnamedienst van het ziekenhuis.

Opgelet, alleen een registratie via het pdf-formulier of via het platform van het Brusselse Gezondheidsnetwerk geeft u toegang tot uw gedeeld gezondheidsdossier.

inscrire un enfant mineur en tant que patient au réseau santé bruxellois

Een wettelijke verantwoordelijke aangeven

Wat de inschrijving van een minderjarig kind betreft, hebben minderjarigen vanaf de leeftijd van zestien jaar de mogelijkheid om zelf hun toestemming te (laten) registreren. Vóór de leeftijd van zestien jaar komt dit recht toe aan hun wettelijke vertegenwoordiger.

Wanneer een patiënt mentaal niet in staat is zijn rechten uit te oefenen, kan zijn wettelijke vertegenwoordiger hem vervangen, op voorwaarde dat zijn informatieaanvragen in het exclusieve belang van de patiënt gebeuren.

Met een pdf-formulier Meer info
Personne de confiance et responsable légal : comment s'inscrire au Réseau de Santé bruxellois

Een vertrouwenspersoon aangeven

Wanneer een patiënt met zelfredzaamheidsverlies moeilijkheden ondervindt om zijn medische dossier alleen te beheren, kan hij een of meerdere vertrouwenspersonen naar keuze aanwijzen. Deze zal hem helpen zijn gedeeld gezondheidsdossier te beheren. Alleen de patiënt zelf neemt echter op zelfstandige wijze de beslissingen die op hem betrekking hebben. De identiteit van deze vertrouwenspersoon moet worden geregistreerd op het Brusselse Gezondheidsnetwerk.

Met een pdf-formulier Meer info